The Bowling Green

Set in the middle of Chorlton Ville’s conservation area, The Bowling Green Hotel is a large traditional community pub that has long been a local favourite to locals thanks to the long-standing publican Mark Canny.

Millson Interior’s worked alongside Mark and his Team and Ei Group plc to not only refurbish the Ground floor Bar areas but also to convert the site into a hotel once again, adding 6 en-suite rooms to the first floor.

The ground floor bar is split into two main areas with new rustic oak flooring and carpets to help define the popular dining area from the main drinking area. The existing traditional bar was retained and updated to include a new hotel letting room entrance from the car park and a new dedicated checking in reception area for the letting rooms created at one end. The overall finished design is an eclectic mix of furniture and fabrics to give the traditional elements a more contemporary lift.

The front function room looked a little disjointed from the rest of the pub and has been made to feel more complete with the new circular feature lighting and cosier Bric a Brac along the areas of existing fixed seating.

With the reintroduction of the letting rooms on the first floor a new dedicated external entrance from the car park was created to allow guests entry to rooms without having to go through the busy pub.

The bedrooms & en-suites were decorated in classic neutral tones, allowing for pops of colour from the design in the accessories, cushions and throws. This will allow Mark to adapt and update the rooms over time and add to the Manchester themed artwork in each room.

The site is well known for its proximity to Chorlton green and its quirky access route through the now disused graveyard which leads to a paved seating area and the Bowling Green’s only outside seating. The 2no. new ornate steel canopy’s have enhanced this leafy green conservation area and extending the covered seating for customers and smokers in an elegant manor.