The Station Hotel

Sited opposite Glossop train station in the Centre of the lovely market town’s conservation area, we were asked by our clients to show them how they could breathe new life into this now closed up site.

By making several structural changes to the internal ground floor we were able to create a much more open & larger space with a distinct dining area with open Kitchen pass and separate Bar/drinking area. Relocating the bar and making it the central focal point from all access points. We flooded the rear dining area with natural light through a new large Glazed Lantern Roof for a much more contemporary feeling dining experience.

The first floor, was completely reassessed and although the overall number of letting rooms was reduced by one with our proposed scheme, the rooms were all of a much more even and usable size all with en-suite bathrooms. During this process we were also able to re-address the access & compliance issues by adding in a new fire exit route through to the rear of the property as well as incorporating a new customer night entrance.